vrijdag 29 april 2011

cirkelrok

Ondertussen al drie weken geleden was het Studio Stik. Het thema was deze keer rokjes. Een rokje voor jezelf of voor de dochter. Voor de grote dames was het patroon van Kamiel and Odille. Voor de kleintjes het bekende patroon van Mme Zsazsa, een cirkelrok. We kozen voor de cirkelrok voor onze kleine madam. Ik voelde me niet geroepen om één te maken voor mezelf omdat ik toch graag mijn rokken draag met het patroon van juni 2010 uit de knipmode.

Moet je zeker eens doen zo'n cirkelrokje! Niet moeilijk om te maken, vlug klaar en een superleuk resultaat.
Het patroon moest ik ook al niet tekenen  want manlief deed dit hier voor mij terwijl ik me aan het klaar maken was voor een avondje Studio Stik ;-)



De zoom werd afgewerkt met een rolzoompje. Het was de eerste keer dat ik een rokje zo afwerkte en ben er wel aan verkocht!


Bij de gele bambi's stof uit de vermiljoenshop maakte ik nog een applicatie van een bambi.




zaterdag 16 april 2011

Eulen

Ja, we hebben een zwak voor de uilen, gelukkig de kinderen ook! Je kon ze hier en hier al eens zien.
Met het laatste stukje groene uilen kon ik nog net een T-shirt voor Kas maken. Naadtoeslag voor de zoom kon er niet meer uit en werd afgewerkt met boordstof zoals de hals en armsgaten. Het is een patroon uit de ottobre 3/2010 nummer 18 (stiff).


Voor Anna gebruikte ik hetzelfde patroon maar het werd verlengd tot een kleedje. De zoom werd eveneens afgewerkt met boordstof zodat het wat smaller is.


Zowel bij het T-shirt als het kleedje kwam er geen naaimachine aan te pas. Ik mocht haar overlock gebruiken. Wat een zalige machine die overlock en zo mooi dat je je naaisels kan afwerken. Ik wil ook zo'n machine :-). In een mum van tijd heb je twee afgewerkte stukken.


Ben je op zoek naar mooie boordstof dan moet je zeker eens binnen springen bij Verkempinck in Oostende. Ze hebben veel verschillende kleuren.
De uilenstof kan je hier nog aanschaffen! Ze hebben nog vele mooie tricot.
In de laatste ottobre staan er verschillende modellen om T-shirts te maken!

zondag 10 april 2011

Halterjurk 2

We hebben de smaak te pakken van het halterjurkje! Niet moeilijk om te maken en super leuk resultaat. Met evenveel plezier showde ze de Bulles Bleues versie. Dit jurkje is voor haar vriendinnetje Elisabeth.










zaterdag 2 april 2011

Net op tijd

Vandaag is mijn metekind Lou vier jaar! Ik wou natuurlijk iets maken. Zijn mama koos de stof en ik nam het patroon van ottobre 2010 zomer. Het is een combinatie van "apple" nummer 11 en "Beethoven" nummer 23. Er was toch wat stress want ik had dit patroon nog niet gebruikt, laat staan een hemd in tricot.







Bij het zakje heb ik geprobeerd de tekening mooi overéén te laten komen met het voorpand. De prachtige tricot stof komt uit de vermiljoenshop.
Nu maar hopen dat het past!